Gražinute, ir begėdžiai nori gyventi. O KAS JIEMS PADARYS, nudirbs visus ūkinius darbus?
Mes nuo tarybinių laikų pripratę daug ir sunkiai dirbti;
Atkaldavom tas 8 val. valdiško darbo, o savo laisvalaikiu, atlikdavome visus ūkinius - savo
darbus. Va tau pavyzdys iš kolūkiečio gyvenimo:
Ryte , prieš valdišką darbą , tas pasileidėlis keliasi 5 val. kartu su žmona, tik ji važiuoja į fermą už 3 km.
o aš savo kiaulaites einu pasišerti, pagirdau ir pašeriu karvutę, įberiu lesalo vištoms padarau ėdalo 2 - iem šunim.
Tada jau būna pakaitęs vanduo, ir prausiamės.
Sakykime :
Dvi vyriausios jau žygiuoja į mokyklą 1/2 klasę, tvarkosi pačios. Dvi mažės eina į darželį:
Aš supinu plaukus, aprengiu, pavalgydinu, ir visiems valgį gaminu, iš dangaus jis nekrinta, 8 VAL. KOLŪKIO
autobusiukas jau pypina, nespėjančių niekas nelaukia. Žmona senai jau karves melžia, parveš namo tik 10val.
TADA SU STROKAIS jau savo karvutę melžia, tvarko pieną, raugia sūrius, muša sviestą, gamina visiems pietus.
4 VAL. ŽMONĄ išveža vėl ir parveža tik 20 vaL. ŽINOMA JI DAR TURI suspėti rankomis praplauti mergaičių rūbelius,
tik pabandyk išleisti nešvarų vaiką, tau tuoj pasirodys...
Dar gerai, kad vežioja ūkio transportas, Vakare grįždamas iš darbo 18 val. pasiimu iš darželio dukras- mažes. VĖL VAKARIENĖ,
šeriu kiaules, karvę, paukščius, šunis, išmetu lauk mėšlus ir prausiuosi. Štai ir gražuolę parvežė - tarška puodai, ką ėst?
Stveria kibirą ir į tvartą, tuoj pilnas kibiras pieno stovi prie durų. AŠ JAU KĄ NORS būnu pračirškinęs.
Pakertame, vyresnės šeria mažes padedu paruošti ko nesuprato pamokų, o žmona, tvarko rytojui rūbelius, tvarko pienus
daro buterbrodus įsidėti į mokyklą. Aš dar bandau dūkti su mažėm, bet vos pagaunu sofutę, pažiūrėti teliką - užmiegu.
Atgula ir žmona, o didžioji sargauna, kad nieko mamai nedaryčiau, nes ta šaukia ir dūsauja, o joms baisu!!
Štai Gražinute, keletas nuotraukėlių iš to pasileidėlio gyvenimo, KAD dabar sunešė 2-vi toną grūdų jau vergės , o anais laikais...
Nupirkau dvilitrę alaus atsipalaidavimui, atpratusios nuo sunkaus darbo. EX TU GYVENIMĖLI, KADA TU PABLOGĖSI...