Sveiki atvykę į http://www.liveinternet.ru/images/smilies/oct/crash.gifvetainę!

UŽDARAS, LAISVŲ DISKUSIJŲ IR KŪRYBOS FORUMAS

Объявление

  Neparašius nei vienos žinutės, narys ŠALINAMAS

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » UŽDARAS, LAISVŲ DISKUSIJŲ IR KŪRYBOS FORUMAS » Kavinukė pavargusiems » JEIGU KAS NETINGI IR DOMISI...


JEIGU KAS NETINGI IR DOMISI...

Сообщений 141 страница 158 из 158

141

                       Spausk pele kiekvieną muzikantą :)

                  http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm

142

PASTABA.

Linų sėmenų aliejus yra greitai gendantis.

Rinkdamiesi parduotuvėje, būtinai pažiūrėkite į išpilstymo dieną. Jei
aliejus buvo išpilstytas daugiau nei prieš mėnesį, jis yra 100%
sugedęs, net jei galiojimo data šeši mėnesiai.

Pardavėjai - nieko neišmanantys žmonės galvoja, kad sėmenų aliejų kaip
saulėgrąžų, galima laikyti šilumoje ir šviesoje. Taip laikomas aliejus
pasidaro kartus ir neskanus. Šviežias aliejus yra aromatingas,
malonaus skonio kiek lengvai deginantis kaip garstyčios. Nusipirkę
aliejų laikykite tik šaldytuve.

Baigiant norėčiau pažymėti, kad varškės ir sėmenų aliejaus dieta
naudinga visiems, tiek besigydantiems sunkias ligas, tiek vėžio
susirgimų prevencijai.

143

                      To dar nematėme...
                            http://www.youtube.com/embed/Cd6C1vIyQ3w

144

Tema: nepatingėkit ir pažiurėkit iki galo

nuostabus filmas apie mūsų planetą ir mus.

http://www.youtube.com/watch?v=7hFivbgIEqk

rusu versija

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&wide=1

angliska

145

Rapso aliejus - sveikas ar nuodingas?

Publikavo Andy
Rapso aliejus žalingas sveikatai?
Šiandiena rapso aliejus yra vienas labiausiai vartojamų riebalų ir rapso pramonės atstovai bando ji pateikti kaip labai gerą ir sveikatai naudingą produktą. Aš pats anksčiau vartojau šį aliejų ir galvojau , kad jis yra labai sveikas, kol maždaug prieš metus sužinojau tikrą tiesą apie rapsą.
Nors rapso aliejus turi omega 3 riebalinių rūgščių, bet turiu jus nuvilti nes šis aliejus faktiškai yra nuodingas, taip jūs perskaitėte teisingai jis yra nuodingas ir padidina vėžio riziką ir kartu su sojos aliejumi tai vienas blogiausių aliejų rinkoje.
Dar rapsų aliejus gali būti vadinamas 'canola' ar 'kanola'(Kanados aliejus), bet reiškia tą patį rapsų aliejų. Dar gali būti užslėptas kaip daržovių aliejus.
Rapsas yra garstyčių šeimos augalas ir yra labai toksiškas ir nuodingas. Gamtoje augantis laukinis rapsas yra piktžolė ir jokie vabzdžiai jo neliečia nes jis turi mirtinų nuodų - erucic acid (erusik riebalinė rūgštis).
Kadangi gerai žinoma, kad alyvuogių aliejus yra labai sveikas( dėl didelio oleines riebalinės rūgšties kiekio), tai maisto pramonės atstovai pabandė rasti pigesnį pakaitalą - rapsų aliejų, tačiau jis niekuo neprilygsta alyvuogių aliejui.
Dabar žemdirbių auginamas rapsas yra kaip tik ir išvestas iš toksiško laukinio rapso (Brassica campestris ir B. napus) taip sumažinant erusik riebalinės rūgšties( c22 - 22 anglies atomų grandinės riebalinė rūgštis) kiekį ir padidinanant oleinės (omega 9 riebalinių rūgščių, kuriu gausu alyvuogių aliejuje) . Be to visas rapsas genetiškai modifikuotas, kurio sėklas daugiausia gamina Monsanto firma(tai viena korumpuočiausiu pasaulio firmų kontroliuojanti gaminanti daugumą pasaulio kultūrinių augalų sėklų, chemikalų ir dirbtinių hormonų). Ir tikrai netikėkit kas parašyta ant etiketės, nes visas rapsas yra genetiškai modifikuotas, kurio pasekmių dar niekas neištyrė, bet pasak kai kurių nepriklausomų (neįtakotų) mokslininkų ilgalaikės pasekmės gali būti labai liūdnos ir nepataisomos.
Rapsu aliejus legalizuotas papirkinėjant
Šokiruojantis faktas, kad Kanados(Kanada yra  didžiausią rapso augintoja) vyriausybė sumokėjo 50 milijonų dolerių pasaulio sveiktos organizacija ir FDA(Amerikos maisto ir vaistų asociacijai), kad rapsų aliejus būtų pripažintas kaip ' saugus maisto vartojimui ir leistas eksploatuoti.
Rapsu aliejus sukelia ligas
Rapso aliejaus vartojimas sukelia plaučių vėžį ir kitas plaučių ligas, gliaukomą(labai pavojinga akių liga), anemiją, širdies ligas, labai padidina riziką gauti vėžį.
Rapso aliejaus efektas yra kaupiamasis ir gali 10 metų kol jūsų organizme prisikaups pakankamai toksinų ir nuodų , kad atsirastų ankščiau minėtos ligos.
Prieš gerą dešimtmetį vakarų Europos šalyse rapso išspaudomis ( kas lieka išspaudus aliejų) buvo šeriami gyvuliai ir buvo pastebėta kad daug gyvūlių pradėjo prarasti regėjimą, todėl po kurio laiko šis pašaras buvo nustotas naudoti ir gyvulių apakimo atvejai labai smarkiai sumažėjo. Tai išvadas pasidarykit patys.
Rapso aliejuje gausu taip vadinamu ilgos grandinės riebalinių rūgščių,(c22 ir c 28) kurių vartojimas sugadina apsauginį nervų sluoksnį(mieliną) ir tai vedą į nervų degeneraciają(įrimą). Rapso aliejus blokuoja kai kuriu enzimų veiklą. Ypač jis sumažina Acetylcholine aktyvumą, kuris yra labai svarbus perduodant nervinius signalus. Tai sukelia išsėtinę sklerozę,nervinį nejautrumą(neuropatiją), kai moterys vartoja rapsų aliejų tai labai padidina riziką ,kad kūdikis gali gali gimti su cerebraliniu paralyžiumi.
Rapsų aliejus slopina imunine sistema
Rapsu aliejuje yra glycosidų, kurie slopiną imuninę sistemą ir taip atveria kelia infekcijoms ir sukelia autoimunines ligas tokias kaip artritą ir kt.
Rapsų aliejus labai rafinuotas
Kad rapsų aliejus būtų įmanomas vartoti mastui jis turi būti labai rafinuotas (perdirbtas, filtruotas) dažnai naudojant ivarius pavojingus chemikalus. Nes kitaip jis būtų labai neskanus. Taučiau dauguma perdirbėjų norėdami išgauti kuo daugiau aliejaus ir taip gauti daugia pelno naudoją pigius rafinavimo metodus ir procesą atlieka labai aukštoje temperatūroje taip aliejus tampa labai panašus į hidrogenizuotus riebalus. Taip pat rapso aliejus labai lengvai oksiduojasi ir taip tampa dar pavojingesnis sveikatai. O jei dar naudojamas ir kepimui tai jau visiškas nuodas. Nes kepant ar kitaip kaitinant rapsus ir daugumą kitų aliejų, susidaro pavojingi kancerogenai(kurie sukelia vėžį) kaip 1,3-butadiene, benzene, acrolein, and formaldehyde.
Rapsas - cheminis ginklas
Garstyčių dujos(2,2'-dichlorodiethyl sulfide ), kurios yra cheminis ginklas, yra išgaunamos iš rapso.Šis ginklas buvo panaudotas pirmajame pasauliniame kare ir kareiviams sukėlė plaučių plaučių ir odos pūsles.
Dar rapsas naudojamas žurnalų puslapiams blizginti.
Jei norit išlikti sveiki tai meskit rapsų aliejų į šiukšlių dėžę ir niekada jo daugiau nebepirkit.
Jį keiskit sėmenų aliejumi, alyvuogių, vynuogių sėklų, palmių ar kokoso aliejumi kuris yra labai sveikas.

146

Įdomu...Vieni tą aliejų peikia, kiti giria. Todėl aš vartoju tik alyvuogių aliejų, nors jis ir žymiai brangesnis.

147

             Japoniskas testas pries priimant darbuotoja i darba
*
Reikia visus žmogiukus perkelti per upę, o štai ir reikalavimai:
1. Rastu gali plaukti tik du žmonės;
2. Motina negali likti su sūnumis jei šalia nėra tėvo;
3. Tėvas negali likti su dukromis jei šalia nėra motinos;
4. Vagilka (dryžuota) negali likti su ne vienu šeimos nariu be policininko
priežiūros;
5. Rastą (plaustą) moka valdyti tik motina, tėvas ir policininkas.
Norėdami pradėti spauskite didelį, apvalų mygtuką. Judinti žmones -
spauskite ant jų. Norint pajudinti plaustą spauskite raudonus mygtukus
vienoje ar kitoje kranto pusėje.
http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf
Sėkmės!
P.S. Šis IQ testas pateikimas Japonijoje prieš priimant į darbą. "Visi turi
perplaukti upę"

148

Nuostabios užšaldytos
citrinos

Daug restoranų ir kavinių specialistų naudoja ar vartoja
visą citriną
ir nieko nešvaisto. Kaip jūs galite naudoti visą citriną
be atliekų?
Tiesiog .. nuplauti, įdėti citriną į jūsų šaldytuvą,
šaldiklyje. Kai
citrina sušąla , imti savo trintuvę, sutarkuokite visą
citriną
(nereikia valyti) ir pabarstykite ja savo maistą.

Pabarstykite
daržovių salotas, ledus, sriubas, kruopas(košes),
makaronus, spageti,
ryžius, sušį, žuvies patiekalus, viskį, vyną ....
Sąrašas yra
begalinis. Visi produktai staiga įgaus naują gerą skonį ,
kurio gali
niekada bandėte ir anksčiau.

Labiausiai tikėtina, kad jūs vartojote
citriną dėl sulčių ir vitamino
C. Ne daugiau. Dabar, kada jūs
sužinojote apie šią citrinos paslaptį,
jūs galite ją naudoti net
tirpių(greito paruošimo) vermišelių
sriuboje.

Koks yra pagrindinis
privalumas taip vartoti citriną be to kad
nelieka jos atliekų ir
suteikiamas naujas patiekalų skonis?

Taigi - citrinos žievelėje yra 5
- 10 kartų daugiau vitaminų nei
citrinos sultyse. Ir mes tą viską
išmetame.

Bet dabar, atlikus šią paprastą visos citrinos užšaldymo
procedūrą
ir ja apibarsčius savo maistą, galite valgyti visas
maistingąsias
medžiagas, ir maistas ir jūs būsite dar sveikesni.

Taip
pat yra gerai, kad citrinos žievelės yra stiprus reduktorius
nuodingų
elementų iš organizmo šalinime .

Todėl įdėkite nuplautą citriną
į šaldiklį, ir tada sutarkavus
pabarstykite savo valgį kiekvieną
dieną. Tai yra raktas į jūsų maisto
skonio pagerinimą ir į jūsų
sveikesnį ir ilgesnį gyvenimą ! Tai
citrinos paslaptis! Geriau vėliau
negu niekada, tiesa? Nuostabi
citrinos nauda !

Citrinos (Citrus) yra
stebuklingas produktas žudantis vėžines
ląsteles. Jis yra 10.000 kartų
stipresnis nei chemoterapija.

Kodėl mes nieko nežinome apie tai? O gi
todėl, kad laboratorijas
domina sintetinė versija, kuri atneša jiems
didžiulius pelnus.

Dabar galite padėti draugui bėdoje, suteikiant jam
ar jai žinias, kad
citrinos sultys yra naudingos ligų prevencijai. Jos
skonis yra malonus
ir jis neturi tokio baisaus poveikio kaip
chemoterapija.

Kiek žmonių mirs , kol tai bus laikoma griežčiausioje
paslaptyje, kad
nebūtų pakenkta stambiųjų korporacijų
multimilijoninėms pajamoms?

Kaip žinote, citrinos medis (The Lemon
Tree) yra garsus įvairių
citrinų ir laimo vaisių veislėmis.

Galite
valgyti vaisius įvairiais būdais: jūs galite valgyti
minkštimą,
išspausti sultis, paruošti gėrimus, šerbetus, pyragaičius,
ir tt ..
Jis turi daug privalumų, tačiau įdomiausias - poveikis
cistoms ir
navikams.

Šis augalas yra patikrinta priemonė nuo visų vėžio tipų .
Vieni sako,
kad tai yra labai naudinga prie visų vėžio rūšių. Jis
taip pat turi
antimikrobinį poveikį nuo bakterinių infekcijų ir
grybelių,
veiksmingas nuo vidinių parazitų ir kirminų, jis reguliuoja
kraujo
spaudimą, kuris yra per didelis, tai yra antidepresantas, kovoja
su
stresu ir nervų sutrikimu.

Šios informacijos šaltinis yra
įspūdingas: jis yra kilęs iš vieno į
didžiausių vaistų gamintojų
pasaulyje, kuris sako, kad nuo 1970 m.
daugiau nei 20 laboratorinių testų
pagalba , buvo įrodyta, kad jis
naikina 12 rūšių vėžio piktybines
ląsteles , įskaitant gaubtinės
žarnos vėžio, krūties vėžio,
prostatos, plaučių ir kasos ....

Šio augalo sudėtinės dalys turi
10.000 kartų didesnį poveikį nei tokio
vaisto, kaip Adriamycin, kuris
dažniausiai naudojamas vaistas
chemoterapijos pasaulyje, kad sulėtinti
vėžio ląstelių augimą. Ir dar
labiau stebina: gydymo būdas su
citrinų ekstraktu naikina
tikpiktybines vėžio ląsteles ir neturi
įtakos sveikosioms ląstelėms.

149

Siunčiu nuorodą, kur galima rasti keletą nesudėtingų patarimų, kuriuos pritaikysite savo buityje:

http://utkanos.net/publ/obo_vsjom/polez … /1-1-0-657

Nuorodą reikia nukopijuoti ir įdėti adreso vietoje
Manau, rasite kur pritaikyti :)

150

Kaip stiprinti organizmą artėjant infekcinių ligų protrūkiui?
1. Paprastas geriamasis vanduo
Tai – paprasčiausias ir prieinamiausias vaistas. Vanduo reikalingas normaliai medžiagų apykaitos procesų tėkmei, nes jis ne tik tirpina, bet ir pašalina iš organizmo visokius toksinus. Atminkite: jei organizmui trūksta vandens, šansai peršalti didėja. Be to, vanduo išsaugo normalią kvėpavimo takų gleivinės sekreciją, neleidžia džiūti lūpoms. Todėl gerkite daugiau paprasto vandens, net jei norisi pasišildyti arbata ar kava. Turint omenyje, kad visi, kofeino turintys gėrimai, taip pat ir arbata, šalina vandenį, po 100 gramų arbatos būtina papildomai išgerti 150 gramų vandens.
2. Gripo profilaktikai – arbatos
Jos gali būti įvairios. Tai ir seni, dar močiučių patikrinti metodai: putino uogų, aviečių, serbentų arbatos, su citrina, ir „naujamadės“, pavyzdžiui, imbierinė. Jau nuo seno žinomos šlapimą varančios imbiero savybės ir gebėjimas stiprinti imunitetą. Neseniai atlikti tyrimai parodė, jog imbieras dar pasižymi antioksidantiniu ir priešuždegiminiu „talentais“.
Didžiausią naudą duoda šis imbierinės arbatos receptas:
Sutrinkite šviežios imbiero šaknies 1 arbatinį šaukštelį. Užpilkite jį karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir uždenkite. Palaikykite 15 minučių. Arbatą paskaninkite citrinos griežinėliu, o medaus įsidėkite labai nedaug.
3. Natūralus bičių medus
Tai – vienas geriausių produktų imuninei sistemai koreguoti. Jį geriausia vartoti su arbata ir citrina. Beje, medaus nereikia tiesiog dėti į karštą arbatą, nes tuomet žymi jo biologiškai aktyvių medžiagų dalis netenka savo savybių. Medų galima valgyti jo uždėjus ant citrinos griežinėlio, obuolio skiltelės ar juo paskaninus varškę.
4. „Gyvieji jogurtai“, rūgusio pieno produktai
Biologiniai jogurtai su lakto ir bifido bakterijomis net tik padeda išlaikyti pastovų svorį, bet atsakingi už skrandžio bei virškinamojo trakto „sveikatą“ ir stiprią imuninę sistemą. Daugelis neseniai Amerikos ir Europos mokslininkų atliktų tyrimų byloja, jog probiotikai sumažina gripui būdingus simptomus: temperatūrą, kosulį ir užgultą nosį vaikams. Patikėkite: kefyras ir rūgpienis savo naudingumu vargu ar nusileidžia jogurtams. Turint omenyje, kad 90 procentų produkcijos rinkoje nėra „gyvi“ jogurtai, tai kefyras ir rūgpienis su jų trumpais laikymo terminais – akivaizdūs favoritai!
5. Natūralių grūdų košės
Puikus vitaminų ir mikroelementų šaltinis, – ypač seleno ir cinko. Ekspertai tvirtina, jog vartojant ląsteliena turtingus grūdinių kultūrų produktus galima sustiprinti organizmo pasipriešinimą. Tai pasakytina apie avižų, miežių, grikių košes. Norėdami palengvinti sau gyvenimą ir iš šių produktų gauti kuo daugiau naudos, jų nevirkite. Grūdus reikia užpilti šiek tiek druska paskanintu verdančiu vandeniu ir palikti nakčiai termose. Rytą įpilti pieno ir įdėti truputį sviesto, sausų ar šviežių vaisių pagal skonį.
6. Vaisiai ir daržovės
Kova prieš gripą bus veiksminga, kasdien vartojant vaisius ir daržoves, itin turtingus vitaminais, mineralais, ląsteliena ir svarbiausia – fitonutrientais (medžiagos, pasižyminčios stipriomis antioksidacinėmis savybėmis), teigia gydytojai.
Neabejotini lyderiai – citrusiniai vaisiai, pirmiausia citrinos, mandarinai ir apelsinai. Pavyzdžiui, vienas apelsinas turi vitamino C paros normą. Citrusiniai vaisiai taip pat turtingi flavanoidais, kurie sustiprina antioksidacinį šio vitamino poveikį.
Raudonieji pomidorai, granatai, greipfrutai, o taip pat raudonieji kopūstai ir spanguolės ypač naudingos imunitetui. Be to, padeda saugoti širdį, nes turtingi likopenu ir elago rūgštimi.
Morkos ir moliūgas taip pat stiprina imunitetą, nes jų sudėtyje esama tokių elementų kaip beta-karotino, alfa-karotino, liuteino, kvercetino ir kitų medžiagų, kurios gali pavirsti į vitaminą A. Kvercetinas – vienas iš flavanoidų (medžiagų, suteikiančių vaisiams ir daržovėms charakteringą spalvą) žinomas savo priešuždegiminėmis savybėmis ir, kaip byloja naujausi tyrimai, sulėtina gripo viruso veikimą ir padeda organizmui gaminti antikūnus.
Kvercetinu itin turtingi brokoliai, obuoliai, pomidorai, svogūnai ir visų ryškių spalvų daržovės ir vaisiai (juo intensyvesnė spalva, juo geriau).
7. Rauginti kopūstai
Vienas labiausiai prieinamų ir nebrangių askorbo rūgšties šaltinių. Gydytojai-dietologai teigia, jog svogūnų laiškais ar svogūnais ir šaltai spaustu saulėgrąžų aliejumi paskaninti rauginti kopūstai – tai „vitaminų bomba!“
8. Česnakas
Šis kvepiantis imuniteto „draugas“ turi antibiotiko alicino, kuris, kaip byloja kai kurie tyrimai, padeda užkirsti kelią komplikacijoms po peršalimo ir gripo. Vos viena per dieną suvalgyta česnako skiltelė jau duoda pageidaujamą profilaktinį ir antiseptinį poveikį. Be česnako, organizmui labai naudingi svogūnai, krienai, krapai ir kt. Jie ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir yra naudinga gripo komplikacijų profilaktikos priemonė.
Česnaką galima valgyti su lašiniais – jei kas mėgsta. Tiems, kurie jų nevalgo ar kenčia nuo disbakteriozės, yra ir toks receptas. Į stiklinę kefyro įdėti tris susmulkintas česnako skilteles ir gerti prieš valgį.
9. Jautiena
Turtinga baltymu, geležimi, cinku ir selenu, kurie padeda organizmo ląstelėms įveikti bet kokias ligas. Žiemos metu jautieną patartina valgyti su česnakais ir žaliomis daržovėmis, kas padidina šių produktų veiksmingumą kovojant su peršalimu.
10. Vištienos sultinys.
Sustiprina antiinfekcines baltųjų kraujo kūnelių funkcijas. Vištienos sultinys praktiškai turi visą rinkinį aminorūgščių, kurios būtinos blokuojant uždegimines ląsteles ir slopinant besiplečiančią infekciją. Sultinys sumažina gleivių kiekį nosiaryklėje ir padeda lengviau atsikosėti, apskritai stiprina imunitetą ir po ligos padeda greičiau atsistoti ant kojų. Tiesa, organizmui bus didesnė nauda valgant ne gryną sultinį, o vištienos sultinį su daržovėmis.
Svarbu vartoti produktus, turinčius seleno ir vitamino D. Selenu turtingi produktai padeda kraujyje susidaryti antivirusinėms ląstelėms, stiprinti imunitetą. Prie produktų, turtingų selenu, be grūdinių kultūrų produktų, priklauso česnakai, apelsinai, jūros žuvys ir jūros gėrybės, grybai, burokai ir morkos.
Puikus receptas: obuolių, morkų ir burokų sulčių (santykiu 2:2:1) stiklinė su šaukšteliu aliejaus ryte. Labai naudingas ir toks derinys: obuolių ir pomidorų sultis (po 0,5 stiklinės) gerai išmaišyti ir įpilti 3-4 valgomuosius šaukštus burokų sulčių ir 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių.
Vitaminu D turtingi šie produktai: lašiša, skumbrė, sardinės, pienas ir aliejai (linų sėmenų, saulėgrąžų, moliūgų sėklų). Dabar daugelis ekspertų įsitikinę, jog bet kokį gripą galima nugalėti su vitamino D pagalba. Žiemą jo lygis organizme stipriai sumažėja dėl saulės šviesos stygiaus, todėl būtina vartoti produktus, kurių sudėtyje esama vitamino D.
Jei gaminate žuvį, labai svarbu jos nekepti ant aliejaus ir nevirti dideliame kiekyje vandens, nes tokiu būdu sunaikinama didžioji vitamino D dalis ir jis nepatenka į organizmą. Geriausi paruošimo būdai: troškinimas nedideliame skysčio kiekyje ir ant garų.

151

Ačiū, sveikatinsiuos, nes nežinai, kada ligos pasibels :idea:

152

Vaistai druskinėje

Pagerbkime druską, kurią sveikatos mokyklų mokytojai kaip kenksmingą
išgujo iš sveikuolių mitybos, susukdami galveles ne tik jiems, bet ir
kai kuriems mūsų.
Šaukštais valgyti nereikia
Pagal legendą Druskininkus atrado karvės. Žmonės pastebėjo, kad jos
godžiai geria kai kurių šaltinių vandenį. Paragavę pajuto sūrų skonį.
Nusiprausę ir atsigėrę tokio vandens, pajuto sveikatos pagerėjimą.
Taip atsirado Druskininkai, kurortas garsus ne vien Lietuvoje, bet ir
daugelyje kitų šalių.
Druska nuo senų senovės žmonės gydydavo peršalimo ligas ir vandenligę.
Ją naudodavo maisto produktams išsaugoti, dezinfekcijai, kompresams,
kosmetikai. Ji vienas geriausių ir mažiausiai kenksmingų vidurius
laisvinančių vaistų. Mūsų organizmas pats druskos pasigaminti negali,
tad per dieną reikėtų suvartoti vieną arbatinį jos šaukštelį. Kelias
ar keliolika dienų negaunant druskos nieko neatsitiks. Ilgiau
negaunant, pradės kristi svoris, pablogės judesių koordinacija,
susilpnės raumenys, kamuos mieguistumas, nes mūsų organizme sutriks
druskų ir rūgščių pusiausvyra.
Druskos valgyti šaukštais nereikia. Jos pakankamai yra juodoje duonoje
ir kituose produktuose. Druskos šiek tiek gali stigti vegetarams,
valgantiems nesūdytus produktus. Joje esama 60 procentų chlorido ir 40
procentų natrio. Mums geriausia naudoti stambią druską.
Staigiai nukritus kraujospūdžiui pagelbės stiklinė pasūdyto vandens
arba druska apibarstyta juodos duonos riekelė. Jeigu nepagelbėjo,
reikia pakartoti. Turintiems žemą kraujospūdį pusryčius reikėtų
pradėti suvalgant gabalėlį druska apibarstytos juodos duonos.
Veikia kaip kav
Skaudančiai gerklei padės stiklinė šiltos žaliosios arbatos, į kurią
dedame šaukštelį druskos, sodos, obuolių acto arba citrinos sulčių.
Galima įlašinti keletą lašų jodo tinktūros. Skalaujama keletą kartų
per dieną.
Druska veiks kaip kava, jeigu atsiradus mieguistumui pačiulpsime
žiupsnelį jos ir nurysime. Tokia pati procedūra pagelbės sutrikus
virškinimui.
Druską galima naudoti viduriams laisvinti. Iš ryto nevalgius reikėtų
išgerti stiklinę šilto pieno per pusę atskiesto šiltu vandeniu. Gėrime
reikėtų ištirpinti šaukštelį druskos. Jeigu tai nepadėtų, po poros
valandų patariama pakartoti. Tokios procedūros nepatinka ir mūsų
organizme apsigyvenusioms kirmėlėms. O apsinuodijus maistu, reikėtų
gerti porą stiklinių pasūdyto vandens ir išsivemti.
Reikalinga visiems
Druska, iš žarnyno pašalindama gleives, padeda gydyti obstrukcinį
bronchitą ir net bronchinę astmą. Druskos tvarsčiai padeda skaudant
galvai ir susirgus sloga. Kelis kartus sulenktą marlę, pamirkytą
silpname druskos ir acto skiedinyje, geriausia visai nakčiai uždėti
ant skaudamos vietos. Sergant plaučių ligomis, tvarstį reikėtų dėti
ant susirgimo židinio, geriausia iš nugaros pusės.
Jei padidėjęs kraujospūdis, kurį neretai sukelia inkstų ligos, druskos
tvarstį reikėtų dėti iš nugaros pusės inkstų srityje.
Nervų, medžiagų apykaitos ligos, hipertonija ir radikulitas gydomi
druskos voniomis. Į 35-38 laipsnių temperatūros vonią dedama pusantro
kilogramo druskos. Gydomasi kas antrą dieną. Procedūros trukmė -
dvidešimt minučių. Į vonią su druska galima dėti ir vaistažolių.
Druskos vonelės kojoms tinka vyresnio amžiaus ar be patogumų
gyvenantiems žmonėms. Penkiolika minučių prieš miegą pamirkome kojas
karštame druskos tirpale, paskui jas perliejame šaltu vandeniu.
Sustiprinsime imunitetą, sumažinsime kojų prakaitavimą, pagerinsime
miegą.
Druska naikina pleiskanas. Tyrelė iš penkių šaukštų vandens ir šimto
gramų druskos įtrinama į galvos odą, palaikoma kelias minutes,
iššukuojama ir išplaunama šampūnu. Po tokios procedūros neliks
pleiskanų, plaukai bus minkšti, blizgantys ir gražūs.
Druska naudojama masažui. Kartais, ypač kaitinantis pirtyje, ji
maišoma su medumi. Tai galima atlikti ir paprastoje kaimo pirtyje.
Gėlės ilgiau nenuvys pamerkus jas į šiek tiek pasūdytą vandenį. Mano
kaimynė, užauginanti labai vešlias daržoves, ypač svogūnus,
retkarčiais jas laisto silpnu druskos tirpalu. Tai dar kartą
patvirtina, kad druska reikalinga visiems gyviems organizmams.
Filomena Taunytė

153

Laba diena visiems, nenorintiems sirgti gripu,

Gripo  prevencijai:

Valgyti saikingai, riboti gleives didinantį maistą,  ypač vakarienei, t.y.:
pieniškus produktus (nevirintą pieną, sūrį, varškę, jogurtą, kefyrą, pasukas),
mėsą, šaltus patiekalus (mišraines, salotas, padažus) ir šaltus
gėrimus, gausiai
riebaluose keptą maistą.

Pajutus pirmuosius peršalimo  požymius:

Nustoti valgyti!
Laiku sustojus ir  praleidus vieną valgį ar vieną dieną nevalgius, galite
sustabdyti tolesnį ligos vystymąsi ir sutaupyti sau 5 ar daugiau sirgimo gripu
dienų. Pasijutus geriau, pradėti valgytipo  truputį.

Pusryčiams:imbiero arbata su  medumi.
Pietums:daržovių arba kičri sriuba (ryžiai ir  mung-dhal pupelės (žali
neskaldyti lęšiai)) su šildomaisiais  prieskoniais,pvz. kalendra, kuminu,
imbieru,  ciberžole. Galima įdėti čili pipiro, baigus virti, įspausti šiek tiek
citrinos.
Vakarienei:troškintos daržovės arba sriuba arba  skystos košės su prieskoniais.
Maistas turėtų būti kuo paprastesnis ir  lengvai virškinamas. Vengti grietinės,
šalto pieno, riebių  padažų.

Prieskoninių miltelių mišinys gripo prevencijai:

10 g malto imbiero (džiovinto)
10  g maltų juodųjų pipirų
10 g maltų gvazdikėlių
10 g malto  kardamono
10 g malto cinamono
50 g nerafinuoto  cukraus

Viską sumaišyti ir vartoti po 1 arbat. šaukštelį iš ryto ir vakare su medumi
arba suvalgyti užsigeriant šiltu  vandeniu.

Stiprina imunitetą, išvalo kvėpavimo  sistemą.

Kalendros ir imbiero  arbata:

1 arbat. šaukštelis smulkiai supjaustyto šviežio imbiero
1 arbat. šaukštelis kalendros sėklų, truputį pagrūstų.

Kalendrą ir imbierą sausai pakaitinti puode 1 min., kol paruduos.Įpilti vandens
ir pavirinti 2-3 min. Gerti atvėsintą, su  medumi.
Padeda  esant užgultai nosiai, čiaudint, kostint, skaudant galvai. Suteikia
energijos esant bendram  silpnumui.

Išbandykite šias paprastas, tačiau efektyvias ir laiko patikrintas Ajurvedos
medicinos rekomendacijas.

154

Kolektyvinė savigyna
Pietų Afrikos zoologai, tyrinėdami žirafas ir antilopes, padarė išvadą, kad kai kurie augalai dalijasi informacija. Mokslininkai įrodė, kad akacijos išskiria daugiau metileno, kai gyvybiškai svarbu perduoti žinią – tarkim, kai artinasi pavojingas žvėris. Buvo pastebėta, kad žirafos gana išrankios ėdesiui, skabo tik atskirai viena nuo kitos augančias akacijas. O antilopės ėda viską iš eilės, todėl neretai žūva nuo apsinuodijimo. Kodėl? Po tyrimų paaiškėjo, kad apgraužtas augalas į orą išskiria etileno dujų, informuodamos apie pavojų aplinkinius giminingus augalus. Tada perspėtų akacijų lapai pradeda gaminti nuodus – taniną, ardantį gyvūnų kepenis. Kas tai, jei ne kolektyvinė savigyna? Analogiški rezultatai buvo gauti tiriant ir kukurūzus, bruknes, kai kuriuos kitus augalus.
Ir dar vienas kolektyvinės savigynos pavyzdys. Virusu užkrėstas tabakas per lapus išskiria metilsalicilatą. Ši medžiaga oru juda šalia esančio augalo link, ten virsta salicilo rūgštimi, sukuriančia apsaugą nuo virusų.
Be to, augalai moka simuliuoti, kad yra apnikti kenkėjų, šito jiems reikia tam, kad nebūtų suėsti. Izraelio ekologai neseniai aptiko net šešis tokius augalus su keistais dariniais, primenančiais kiminus, skruzdes, amarus... Kai kurios imitacijos tokios puikios, kad net žmogų gali suklaidinti. Vabzdžiams, kurie ieško maisto ar vietos padėti kiaušiniams tokie „kenkėjai“ gali tapti ženklu, kad šis augalas jau užimtas. Netikri kenkėjai atbaido ir stambius žoliaėdžius, tarkime, elnius – augalas atrodo sergantis, netinkamas ėsti  ar tiesiog  neskanus…

155

Pienių vynas
Sveikiausias alkoholinis gėrimas. 10 litrų vandens, 3 kg kiaulpienių galvučių, 1 litras medaus, 200 g razinų.
Žiedus permalame mėsmale, užpilame ką tik virusiu vandeniu. Paliekame, kol atvės, apie 12-15 val. Po to išspaudžiame tirščius ir juos išmetam. Tada sudedame nenuplautas razinas, medų, jei turime - vyno mielių. Per vyno indo kamštį pritaisome vamzdelį, pakabiname indelį su vandeniu, vamzdelio galą įstatome į tą vandenį - kaip ir darant bet kokį kitą vyną. Po 2 savaičių nusunkiame, išmetame razinas. Po mėnesio pastatome šaltesnėje vietoje. Vynas išsivaikšto per 1 mėn.
Štai ir gėrimas, nuo kurio mažyčio kiekio - kokių 15 gramų - pajuntame didžiulį teigiamą poveikį. Skruostai parausta, protas pažvalėja, savijauta regimai pagerėja. Plečia kapiliarus, daro teigiamą poveikį visam organizmui.
Labai mėgstama mamos žolė yra kiaulpienė - viena iš 6 svarbiausių kinų tradicinės medicinos žolių. Tai tokia veiksminga žolė ir turi tiek gydomųjų galių, kad jai prilygstančių žolių mūsų platumose nelabai ir rasi.
Pienėse yra 2,8 paros normos beta karotino (daugiausiai iš visų augalų), vitamino A, daug geležies, kalio, kalcio, magnio, skaidulų, baltymų, ir visa to mažame augalėlyje yra labai daug. Turi ir pektinų, todėl valo kraują, tirpdo inkstų akmenis ir gerina kasos, blužnies, skrandžio bei žarnyno veiklą. Kiaulpienės šaknys ir lapai apsaugo nuo kepenų ligų, jas gydo, gerina šlapimo pūslės funkciją, reguliuoja vidurius, apsaugo nuo per didelio kraujospūdžio arba jį mažina, gali net per pus sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, visiškai panaikina padidėjusį skrandžio rūgštingumą, padeda apsisaugoti ar net gydyti įvairias vėžio formas, dėl esančio inulino reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, cholinas gerina atmintį. Pienės nesukelia jokio pašalinio poveikio, jas gerai vartoti profilaktiškai, kai daug dirbate ar esate nusilpę. Šaknys kasamos iki žydėjimo ir prieš šalnas, lapai vartojami visą sezoną, koteliai skinami, kai žydi. Jie džiūva labai ilgai. Negalima džiovinti karštai.

156

Dokumentinis filmas        Mylėkime ir saugokime savo žemę

http://www.youtube.com/watch?v=wJuAFW-6OD4

157

Petriukas klausia močiutės:
- Ar tiesa, močiute, kad krikščionybė liepia už kiekvieną blogą darbą atsilyginti geru?
- Taip, anūkėli, tiesa.
- Močiute, tada duok man 10 litų, aš tavo akinius sulaužiau.

  Suvalkietis turguje pardavinėja pigius kotletus iš putpelės mėsos. Pamatęs jį žemaitis stebisi:
- Kaip tu taip pigiai pardavinėji? Juk putpelė tokia brangi!
Suvalkietis atsako:
- Na, ne tokia ir brangi, kai per pusę su arkliena maišai. Vienas arklys - viena putpelė, vienas arklys - viena putpelė...

  Pareina žentas namo, nusirengia iki pusės. Prieina prie uošvienės ir sako:
- Spjauk man ant nugaros.
Uošvienė nespjauna. Žentas sako:
- Nu prašau, maldauju spjauk.
Uošvienė ir klausia:
- Kam tau reikia, kad aš spjaučiau?
Žentas atsako:
- Buvau pas gydytoją, nes nugarą skaudėt pradėjo. Gydytoja liepė ant skaudamos vietos gyvačių nuodų papurkšt.

158

     Fortunėl baik juokus, kai žentui tokių vaistų parašis, tai žinosi, kep šaipitis :D


Вы здесь » UŽDARAS, LAISVŲ DISKUSIJŲ IR KŪRYBOS FORUMAS » Kavinukė pavargusiems » JEIGU KAS NETINGI IR DOMISI...