Prisigrybavau
Tėtuši, pirmiausiai labas. Kaip negražiai ir nekultūringai jūs su Jurgiu kalbate. Reikia sakyti:
- Jurgiuk, mano kotas kaip baravyko, tvirtas ir drūtas. Niekada neserga ir nekirmija, tik reikia galvos sveikos ir drūtos,
kad tik atlaikytų mano kotas riebuilis. Kaip ant jo užsimaus galvelė ruda, ar atlaikys? Ar nenumes, nenulinks
nenukryps ir vis stačias stovės? Drūtą stiprią galviukę laikys? Bet tavo bėda, kad bijai tą savo kota mauti,
o bijodamas, kad neišlys, lendi gilyn į sąmanas.
- Nebijok, jei galviukė rudoji atitiks kotą, apžios ir nepaleis. Būsi apsiurbtas ir kaitinamas,
kol praeis tau baimė ir pradės patikti...
- Jurgiuk, ar tu to labiausiai bijai? O gal, kad neatitiks, ar nepatiks?
Juk visi kotai baisiai bijodavo, drebėdami iš baimės net dainuodavo,
virpančiu lakštingalos balseliu.
- Jurgiuk, tik pabandom ir vėl aš toliau grybausiu, gal jau raudonikių kotus rausiu...
Kviečiu kartu į samanotą pušaičių jaunuolyną. Po skarota pušele,
kirmino ieškosim. Lietui lyjant mums nebaisu samanas volioti.
Ak, baigėsi grybavimo metas, - rudenėja sparčiai. Rinksiu kokius tik rasiu.
Lepšiai manau nieko nebijo, o kol su baravykais terliojausi ir tie sukirmijo,
ir gailiai pasvirusios galvelės varvėti pradėjo...
Svajonė
Sakoma, kad politika, nedėkingas dalykas. Netikiu, bent jau pas mus, tikrai pelningas.
Aš labai noriu papulti į seimą, o tada tai pasidarysiu sau tvarką, o jums teisingumą
vykdysiu, kiek tik mano jėgos leis...
-Balsuokite, suokite, suokite. Aš, aš, aš viską aš padarysiu. Didelį kakutį tu
svajokli padarysi, juk ir pats netiki, kad kalnus nuversi. Gal tik viena mintis
tikra, apsigyventi Vilniuje, butuką įsigyti. Vis tik keturi meteliai
nebaudžiamo viešpatavimo.
Pagalvojau apie save, ar aš taip daryčiau?
Žinoma daryčiau, juk jau ponas jausčiausi, o žmona...
Jos visos nepasotinamos ožkos, dar ir darbą turėčiau jei surasti . Ne bet kokį,
o dirbti raštinėje ir kad alga būtų ne minimumas. Manau psiskirti savo pavaduotoja, kaip tik
tiktų, juk jie nieko neveikia, popieriukus surūšiuotų, su vyrukais paflirtuotų,
ir man laisviau būtų pas panas nubėgti, nes užimta tuo pačiu ir ji būtų...
Stengčiausi kokį įstatymuką prastumti, juk tai ne vieno darbas. Seniau dirbantys
ieško suokalbininkų, kad pabalsuoti oligarcho naudai, o tai pinigyčiais palynoja. O
laikui bėgant ir pats įsitaisyčiau savų žmonių, juk namas Vilniuje oho kiek kainuoja?
Mašinėlės irgi reikia geresnės, negi su nuvažinėtu laužu Deputatas trainiosis.
Kaimynai pradės juoktis;
- Ko dar ėjai į tą Seimą, - goželi? Va tas kalbininkas po vienos seimo kadencijos,
turto už deklaravo 700. 000 Lt. Na butą jis turėjo, bet dabar turi namą...
Naują mašiną ir du vaikus į mokslus leidžia. Tiesa žmona „Buhalterka“, ant maisto irgi užsidirba.
Reikėtų kokį penktokėlį pasamdyti ir paskaičiuotų, kiek Vilniuje pragyvenimas kainuoja.
STT pati negali sukčių tikrinti, turi kas paskųsti prokurorams, dar deputato
neliečiamybę reikia atimti, tai tada...
Bet draugai manęs neišduotų, netikiu, ir aš neleisčiau tikrinti kolegos, na nebent Rolandą.
Su Viktoriuku pirmiausiai pasikalbėčiau, linksmas žmogelis ir panas mėgsta, dar tą su peteliške po kaklu
pakalbinčiau, nes jau jie žino visas skyles. Kartu paleistuvautume, negi žmona apie skyrybas
pagalvotų, kada pati tokią laisvę turėtų.
Vistik manau pradėčiau pareigas vykdyti, nuo žmonos - nuo Nijolės jei kailinukus įtaisyti,
o su Nijole jau kaip nors...
Na vietoje bus aiškiau matyti, o dabar tik balsuokite, suokite ir suokite už mane.